Kasvu ja kansainväliset asiat

Menestyäkseen Suomi tarvitsee kaikenkokoisia kasvavia ja kansainvälisisessa kaupassa pärjääviä yrityksiä teollisuudesta palveluihin. Toimimme eri tavoin meillä ja maailmalla edistääksemme suomalaisyritysten kasvua ja kansainvälistymistä.

  • Vaikutamme kansainvälisen kaupan pelisääntöihin kansainvälisesti ja EU:ssa.
  • Edistämme yritysten kansainvälistymistä kumppanuuksilla, verkostoilla ja palveluilla.
  • Sujuvoitamme yritysten vienti- ja tuontiprosesseja sekä riskienhallintaa ulkomaankaupan asiakirjoilla, todistuksilla, sopimusmalleilla, ohjeilla ja suosituksilla.
  • Olemme aktiivinen toimija, vaikuttaja ja verkottaja kansainvälisessä, eurooppalaisessa ja pohjoismaisessa kauppakamariyhteistyössä.

Yli 90 maassa vaikuttava Kansainvälinen kauppakamari ICC, 43 Euroopan maan kauppakamarit kokoava Eurochambres, yli 60 maahan kauppasuhteitamme vahvistavat kahdenväliset kauppakamarit ja niiden FinnCham-verkosto sekä kunkin maan omat teollisuus- ja kauppakamarit ovat luonteva ja tärkeä yhteistyökumppani Keskuskauppakamarille ja 19 alueelliselle kauppakamarille.

Kansainvälisessä taloudessa verkostojen ja kumppanuuksien merkitys korostuu, mikäli haluamme tehokkaasti edistää yritysten kasvua ja kansainvälistymistä sekä raivata tieltä kaupan esteitä. Haluamme vahvistaa yritysten osaamista tarjoamalla palveluita, tilaisuuksia, tapaamisia, koulutusta ja mentorointia kasvusta ja kansainvälistymisestä. Verkostoista ei ole iloa jos niitä ei osaa käyttää. Olemme yritysten käytettävissä – älä epäröi kääntyä puoleemme.

Timo Vuori
Johtaja, kansainväliset asiat
Maajohtaja, Kansainvälinen kauppakamarin ICC