KÄYNNISSÄ: Yritysjohdon osaamisen johtamisen ohjelma 2023

Ajankohta ja paikka

Alkaa
11.10.2023
Päättyy
13.12.2023
Tapahtumapaikka
Keskuskauppakamari ja etäosallistumismahdollisuus
Alvar Aallon katu 5
00100 Helsinki

yritysjohdon-osaamisen-johtamisen-ohjelma.png

11.10.2023  I  14.11.2023  I  13.12.2023  
Työkaluja yrityksesi osaamisen johtamiseen ja henkilöstön sitouttamiseen

Yrityksiä vaivaa vakava pula osaavasta työvoimasta. Kauppakamareiden selvitysten mukaan yritykset kokevat tärkeimpinä syinä rekrytointihaasteisiin hakijoiden riittämättömän määrän, kiristyneen kilpailun työntekijöistä ja hakijoiden vähäisen työkokemuksen. Myös hakijoiden soveltumaton koulutus ja työn vastaanottamisen kannustinloukut nähdään isoina haasteina rekrytoinnille. 

Keskuskauppakamarin uusi Yritysjohdon osaamisen johtamisen ohjelma pureutuu työelämän muutoksiin ja luotaa näkymiin työn tulevaisuudesta sekä tulevaisuuden osaamistarpeista yrityksissä. Ohjelma antaa yritysjohdolle työkaluja osaamisen johtamiseen sekä kotimaisiin ja kansainvälisiin rekrytointeihin. Lisäksi ohjelma pureutuu henkilöstön palkitsemisen ja sitouttamisen järjestelmiin ja trendeihin sekä työelämälainsäädännön muutoksiin. 

Ohjelmassa on kolme moduulia ja lisäksi ensimmäisen moduulin yhteydessä osallistujat pääsevät osallistumaan Keskuskauppakamarin Suureen osaaja- ja rekrypäivään. Moduuleissa käsitellään osaajapulan syitä ja ratkaisuja eri näkökulmista, kuullaan huippuasiantuntijoita ja jaetaan käytännön yritysesimerkkejä. Ohjelman aikana yritysjohtajilla on mahdollisuus keskustella ja verkottua muiden osallistujien ja ohjelman asiantuntijoiden kanssa. Varsinaisen ohjelman lisäksi järjestetään erilaisia oheisohjelmia ja verkottumistilaisuuksia.

Yritysjohdon osaamisen johtamisen ohjelman osallistujat pääsevät pohtimaan oman organisaationsa osaamisstrategiaa ja viemään ohjelman oppeja käytäntöön. Ohjelman aikana osallistujat arvioivat osaamista osana strategiatyötä ja kirkastavat toimintamalleja osaamisstrategian toteuttamiseen. Työssä tukevat koulutusmateriaali, itsenäinen pohdinta ja tehtävät ohjelman moduulien välillä. Lisäksi osallistujat saavat sähköisen lähtökyselyn ja mahdollisuuden yrityskohtaiseen asiantuntijasparraukseen Talentreen asiantuntijan kanssa.

Ohjelma toteutetaan hybridimallilla, osallistujat voivat osallistua moduuleihin paikan päällä Helsingissä tai Teams-etäyhteyden kautta. Verkostoituminen on merkittävä osa ohjelman sisältöä ja osallistuminen paikan päällä tukee tätä parhaiten. Ohjelman toteutuksessa hyödynnetään digitaalista Howspace-työtilaa, joka tarjoaa materiaalit ja keskustelualustan ohjelmaan osallistuville.

Ohjelma on suunnattu yritysten johdolle, johtoryhmiin kuuluville, tuleville johtajille ja hallitusten jäsenille. Ohjelma on loistava mahdollisuus päivittää ja syventää omaa osaamista. Ohjelmaan otetaan enintään 30 osallistujaa, paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Ohjelma järjestetään nyt ensimmäisen kerran.

#osaamisenjohtamisenohjelma

OHJELMA

Moduuli I:
Työelämän muutos ja työn tulevaisuus, tulevaisuuden osaamistarpeet
Keskiviikko 11.10.2023 klo 9.00 – 11.30
HUOM PAIKKA! Helsinki, Scandic Grand Central Hotel, Vilhonkatu 13

Seminaarin teemoina:
– Yritysten osaajapulaan liittyvät haasteet, mistä osaajapula johtuu?
– Työn tulevaisuus
– Tulevaisuuden osaamistarpeet 
Strategisten kyvykkyyksien ja osaamisen johtaminen

Puhujina:
Vuorineuvos Reijo Karhinen
Research director Future of Work Hertta Vuorenmaa, Aalto yliopisto
Senior Partner Olli Paavola, Talentree

Samana iltapäivänä 11.10.2023 klo 12.15 – 18.00 järjestetään Keskuskauppakamarin Suuri osaaja- ja rekrypäivä. Osallistuminen sisältyy Yritysjohdon osaamisen johtamisen ohjelmaan.

Moduuli II:
Rekrytointi ja osaamisen johtaminen
Tiistai 14.11.2023 klo 12.00–17.00
Keskuskauppakamari, Alvar Aallon katu 5, Helsinki

Seminaarin teemoina:
– Rekrytointi strategisena investointina ja kilpailuetuna
– Kansainväliset rekrytoinnit
– Rekrytoinnin uudet kanavat ja prosessit 
– Yrityscase MEHILÄINEN Healthcare staffing solutions

Puhujina mm.:
Henkilöstöjohtaja Tatu Tulokas, Mehiläinen
Henkilöstöjohtaja Marko Rissanen, DNA
Johtaja, kansainvälinen henkilöstö Elina Koskela, Barona
CEO Aicha Manai, Startup Refugees

Moduuli III:
Henkilöstön motivointi, sitouttaminen ja palkitseminen
Keskiviikko 13.12.2023 klo 12.00 – 17.00
Keskuskauppakamari, Alvar Aallon katu 5, Helsinki

Seminaarin teemoina:
– Työelämälainsäädännön viimeiaikaisia muutoksia, mitä tulossa?
– Palkitsemis- ja kannustinjärjestelmät
– Yritysten sosiaalinen vastuullisuus
– Henkilöstön sitouttaminen
– Työnantajamielikuva ja yrityskulttuuri
– Yrityscase

Puhujina mm.:
CHRO Outi Sivonen, Solita
Organisaatiopsykologi Karoliina Mellanen, Mellanen Consulting 
Head of HR Business Johanna Haapakorva, Talentree 
Johtava veroasiantuntija Tomi Viitala, Keskuskauppakamari
Vastuullisuusasiantuntija Anne Vanhala, Keskuskauppakamari

Ohjelman sisällöstä vastaavat Keskuskauppakamarin varatoimitusjohtaja Johanna Sipola ja osaamisen, työelämän ja maahanmuuton johtava asiantuntija Mikko Valtonen. Ohjelman käytännön toteutusta hoitaa tapahtumatuottaja Karoliina Korhonen.

Ohjelmaan sisältyy:

  • Teams-ennakkotapaaminen torstaina 5.10.2023 klo 15.30, jossa kuulet ohjelman sisällöstä ja tutustut ohjelman osallistujiin sekä Howspace-työtilaan.
  • Ohjelmassa mainitut seminaarit kahvi- ja lounastarjoiluineen.

Osallistumismaksut: Kauppakamareiden jäsenyritysten osallistujille 2150 € + alv. 24 %, normaalihinta 2600 € + alv. 24 %. Teemme mielellämme pakettitarjouksen, mikäli yrityksestäsi tulee useampia osallistujia ohjelmaan. Huomioithan, että paikkoja on rajoitetusti ja paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Maksu- ja peruutusehdot: Laskutamme ohjelman osallistumismaksun ohjelman alkaessa. Kuluton peruutus on mahdollinen viimeistään 7 vuorokautta ennen ohjelman ensimmäistä seminaaria. Myöhäisemmästä peruutuksesta veloitetaan 50 % osallistumismaksusta. Paikan voi tarvittaessa siirtää toiselle osallistujalle.

Seuraamme tapahtumiemme hiilijalanjälkeä: Keskuskauppakamarin Ilmastositoumuksen mukaisesti olemme sitoutuneet tavoittelemaan hiilineutraaliutta vuoteen 2035 mennessä. Seuraamme tapahtumiemme hiilijalanjälkeä, pyrimme vähentämään päästöjä ja kompensoimme tapahtumasta aiheutuneet päästöt. Tämän vuoksi kysymme sinulta ilmoittautumisen yhteydessä, kuinka saavut tapahtumaan. Autathan meitä tekemään hiilijalanjäljestä mahdollisimman pienen käyttämällä mahdollisuuksien mukaan julkisia liikennevälineitä.

Tutustu myös muihin Keskuskauppakamarin järjestämiin yritysjohdon ohjelmiin tästä.

 

Tapahtuma on päättynyt.

Katso tulevat tapahtumat