Kilpailuetua ihmisoikeusvastuusta – yritysten ja yhteisöjen vastuullisuustyötä tukeva koulutus 16.12.2020 klo 10.00–15.00
Koulutus toteutetaan etäyhteyden välityksellä.
Yrityksiin ja muihinkin toimijoihin kohdistetut vastuullisuusodotukset ja -vaatimukset kasvavat jatkuvasti. Tutkimusten mukaan kestävään liiketoimintaan panostavat yritykset saavat kilpailijoihinsa nähden 5-15 vuoden etumatkan.
Vastuullisuudella on positiivisia vaikutuksia liiketoimintaan, menestys pohjautuu usein asiakkaiden ja työntekijöiden entistä tiiviimpään sitoutumiseen. Erityisesti sosiaalisen vastuun ja sen perustana olevan ihmisoikeusvastuun merkitys vahvistuu. Siksi erilaisten organisaatioiden on tärkeää tietää, mitä ihmisoikeusvastuu on, miten se toteutuu niiden toiminnassa ja minkälaista hyötyä ja kilpailuetua ihmisoikeusvastuun toteuttamisesta voi saada. Koronakriisin myötä vastuullisuuden merkitys on entisestään korostunut.
Keskuskauppakamari vastaa yritysten ja organisaatioiden tarpeisiin järjestämällä ihmisoikeusvastuuseen liittyviä koulutuksia. Koulutusten tavoitteena on vahvistaa ja tukea yritysten ja muiden yhteisöjen vastuullisuustyötä.
Koulutuksessa •valotetaan ihmisoikeusvastuun kansainvälisiä periaatteita ja linjauksia •avataan ihmisoikeusvastuun merkitys ja sisältö käytännönläheisesti ja esimerkein •kuullaan yrityspuheenvuoroja vastuullisuustyön toteuttamisesta eri yrityksissä •jaetaan tietoa Keskuskauppakamarin Ihmisoikeussitoumuksesta
Kenelle Koulutus on suunnattu kaikille ihmisoikeusvastuun ymmärtämisestä kiinnostuneille yrityksille ja yhteisöille. Koulutus sopii erityisesti yritysten ja organisaatioiden johdolle sekä vastuullisuuden jalkauttamisen käytännön johtamisesta ja koordinoinnista vastaaville henkilöille. Koulutuksen sisällössä huomioidaan tarvittaessa myös pienempien toimijoiden, kuten pk-yritysten, tarpeet.
Koulutuksen sisältö •Mitä ihmisoikeudet ovat ja miten ihmisoikeudet liittyvät yritysten ja yhteisöjen toimintaan •Yritysvastuuta ja ihmisoikeusvastuuta koskevien YK:n ja OECD:n linjausten perusesittely •YK:n yritystoimintaa ja ihmisoikeuksia koskevien ohjaavien periaatteiden merkitys •Yritysesimerkit vastuullisuustyön toteuttamisesta •Keskuskauppakamarin Ihmisoikeussitoumuksen esittely sekä opastus hakemuksen valmisteluun.
Koulutuksessa painotetaan osallistujien aktiivista osallistumista ja vuorovaikutteisuutta.
Kouluttajat Kouluttajina toimivat Keskuskauppakamarin ihmisoikeusjärjestelmän rakentamisesta vastanneet ihmisoikeus- ja yritysvastuuasiantuntija OTT Merja Pentikäinen, yritysvastuuasiantuntija, yritysvastuun johtamisjärjestelmiin erikoistunut FM Hanna Liappis ja vastuullisuusasiantuntija Eero Yrjö-Koskinen.
10.30–11.15 Mitä ovat ihmisoikeudet? Miten ne liittyvät yritysten ja yhteisöjen toimintaan? Ihmisoikeusvastuun hyödyt.
klo 11.15–12.15 Ihmisoikeusvastuun kansainväliset periaatteet ja linjaukset: YK:n ja OECD:n linjaukset, erityisesti YK:n ohjaavat periaatteet
klo 12.15–13.00 Lounastauko
klo 13.00–14.00 Yrityspuheenvuorot UPM:n vastuullisuustyö johtaja, sosiaalinen vastuullisuus Nina Norjama, UPM
Vastuullisuus Kuluttajaliiton näkökulmasta eettisen kuluttamisen asiantuntija Jenni Vainioranta, Kuluttajaliitto
klo 14.00–15.00 Syväsukellus Ihmisoikeussitoumukseen, sparrauspajat ja keskustelua
klo 15.00 Yhteenveto ja tilaisuuden päätös
***************************************************** Koulutukseen liittyy lyhyt ennakkokysely, jonka täytät ilmoittautumisen yhteydessä. Vastaukset huomioidaan koulutuksen sisällössä.
Lisätietoja: Koulutusten sisällöstä vastaa Keskuskauppakamarin vastuullisuusasiantuntija Eero Yrjö-Koskinen, eero.yrjo-koskinen@chamber.fi
Tilaisuuden järjestelyihin liittyvissä kysymyksissä voit olla yhteydessä tapahtumatuottaja Anne Pakkaseen, anne.pakkanen@chamber.fi, puh. 045 898 6972.
Ilmoittautuminen 15.12.2020 mennessä.
Peruutusehdot: Kuluton peruutus on mahdollinen viimeistään seitsemän vuorokautta ennen tilaisuutta. Mikäli peruutus tapahtuu myöhemmin kuin seitsemän vuorokautta ennen tilaisuutta, veloitetaan koko koulutuksen hinta.