Päästövähennyskoulutus 06.09.2023

Ajankohta ja paikka

Alkaa
6.9.2023
Päättyy
6.9.2023
Tapahtumapaikka
Verkkokoulutus

Päästövähennyskoulutus 06.09.2023 klo 10 – 16

Toteutetaan Teams-etäyhteyden välityksellä.

Ilmastotyö lähtee nykyhetken päästöjen selvittämisestä ja hiilijalanjäljen laskemisesta. Miten voit tunnistaa yrityksesi päästölähteet ja kuinka voit laskea yrityksesi hiilijalanjäljen? Miten voit laatia tiekartan päästöjen vähentämiseksi? Entä kuinka kohdistat päästövähennystoimenpiteet oikeisiin ja vaikuttaviin kohteisiin?

Keskuskauppakamari tukee yrityksiä järjestämällä päästövähennyskoulutuksia, joissa perehdytään yrityksen hiilijalanjäljen laskentaan. Koulutuksessa opit laskemaan yrityksesi hiilijalanjäljen ja saat työkalun laskennan tueksi. Kuulet myös yritysesimerkin jo tehdystä ilmastotyöstä ja saat käytännön vinkkejä päästöjen laskentaan, vähentämiseen ja kompensointiin. Koulutuksesta saat valmiudet Keskuskauppakamarin Ilmastositoumuksen edellyttämän päästölaskennan tekemiseen. 

Ilmastonmuutos on tämän hetken suurin globaali riski Maailman talousfoorumin mukaan. Tarvitsemme toimenpiteitä ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi niin ihmisiltä, yrityksiltä kuin valtioiltakin. Yrityksille ilmastotyöhön ryhtyminen voi tuoda kilpailuetua ja kustannussäästöjä. Kustannussäästöjä syntyy materiaali- tai lämpöhukkaa pienentämällä sekä vähentämällä energian ja polttoaineen kulutusta.

Suomalaiset yritykset voivat olla ilmastovastuun suunnannäyttäjiä maailmassa ja tavoitteena on, että suomalaiset yritykset ovat hiilineutraaleja vuoteen 2035 mennessä. Keskuskauppakamarin Ilmastositoumus on johtamisen ja viestinnän väline tavoitteelliseen ilmastotyöhön.

Kenelle
Päästövähennyskoulutukset sopivat yrityksille ja organisaatioille, jotka haluavat perehtyä hiilijalanjäljen laskentaan ja kaipaavat työkalua laskennan tueksi.
Koulutus on suunnattu ensisijaisesti hiilijalanjäljen laskentaa aloittaville henkilöille ja käytännön vastuullisuustyötä tekeville. Koulutuksesta on hyötyä myös yrityksen viestinnästä vastaaville henkilöille.

Kouluttajina toimivat AFRYn hiilijalanjälkiasiantuntijat ja Keskuskauppakamarin vastuullisuusasiantuntija Anne Vanhala.

*****************************************************

Ohjelma ja suuntaa antava aikataulu

10.00 Tilaisuuden avaus 

Kauppakamarin puheenvuoro
• Keskuskauppakamari tarjoaa yrityksille työkaluja vastuullisuustyöhön

Yrityspuheenvuoro: Esittelyssä Co2 Roadmap – Ilmastojohtamisen SaaS-työkalu
Elina Levula, toimitusjohtaja, Positive Impact

Päästövähennysten kautta hiilineutraaliuuteen
• Päästölaskennan perusteet ja standardit
– GHG Protocol -standardin käyttö hiilijalanjäljen laskennassa
– Esimerkkejä tyypillisistä päästöjakaumista yrityksissä
• Päästötiedon raportointi

12.15–13.00 Lounastauko

Päästövähennysten kautta hiilineutraaliuuteen
• Päästöjen vähentämisen mahdollisuudet yrityksissä
• Miten luodaan tiekartta hiilineutraalisuuteen?
• Päästöjen kompensointi osana hiilineutraalisuutta

Päästöjen laskenta käytännössä
• Keskuskauppakamarin hiilijalanjälkilaskurin esittely

n. 14.00 Pienryhmätyöskentely
• Mahdollisuus keskustella oman yrityksen päästöistä, päästörajauksesta ja tilanteesta hiilijalanjälkiasiantuntijoiden kanssa

n. 15.00 Pienryhmätyöskentelyn yhteenveto ja tilaisuuden päätös

Tilaisuus päättyy klo 16 mennessä.

*****************************************************

Koulutukseen liittyy lyhyt ennakkokysely, jonka täytät ilmoittautumisen yhteydessä. Yrityksesi vastaukset huomioidaan koulutuksen sisällössä.

Lisätietoja: Sisältöön liittyvissä kysymyksissä voit olla yhteydessä vastuullisuusasiantuntija Anne Vanhalaan, anne.vanhala@chamber.fi, puh. 050 339 1625

Järjestelyihin liittyvissä kysymyksissä voit olla yhteydessä tapahtumatuottaja Anne Pakkaseen, anne.pakkanen@chamber.fi, puh. 045 898 6972.

Peruutusehdot: Kuluton peruutus on mahdollinen viimeistään seitsemän vuorokautta ennen tilaisuutta. Mikäli peruutus tapahtuu myöhemmin kuin seitsemän vuorokautta ennen tilaisuutta, veloitetaan koko koulutuksen hinta.

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Tapahtuma on päättynyt.

Katso tulevat tapahtumat