Suuri liikennepäivä 2021

Ajankohta ja paikka

Alkaa
28.9.2021
Päättyy
28.9.2021
Tapahtumapaikka
Clarion Jätkäsaari + livestream
Tyynenmerenkatu 2
00220 Helsinki

Ilmoittautuminen

Jäsenhinta
495,00 €
Normaalihinta
595,00 €
Livestream - Suuri Liikennepäivä 2021
395,00 €
Virkamieshinta
195,00 €
Striimipaketti 5 osallistujaa
1550,00 €
Striimipaketti 10 osallistujaa
2900,00 €
Fintraffic
0,00 €

Liikenteen digitalisaatiosta kestävää kasvua ja vihreää vientiä

Liikenneala on merkittävä strategisen kasvun ja viennin toimiala, joka on ennennäkemättömässä murroksessa liikenteen viherryttämisen ja digitalisaation myötä.

Suuressa liikennepäivässä pureudutaan siihen, kuinka uusilla digitalisaatioratkaisuilla vähennetään liikenteestä aiheutuvia päästöjä, tehostetaan logistiikkaa ja saadaan henkilöliikenteeseen uusia palveluja. Uusilla ratkaisuilla myös luodaan Suomessa toimiville yrityksille markkinoita ja kiihdytetään Suomen digivihreää vientiä. Haluamme nostaa Suomen Euroopan johtavaksi liikennemarkkinaksi niin, että Suomi ja suomalaiset yritykset hyötyvät meneillään olevasta murroksesta.

Suomessa on liikennealalla useita jo vakiintuneessa kasvuvauhdissa olevia yrityksiä, jotka kehittävät kestävän liikenteen ratkaisuja. Näitä menestystarinoita kuulet Suuressa liikennepäivässä sekä näkemyksiä siitä, miten näitä onnistumisia voidaan skaalata laajemmille markkinoille.
Tuomme esille lainsäädännön muutoksia, joilla rakennetaan menestyvää markkinaa sekä kotimaassa että Suomen rajojen ulkopuolella. Lisäksi pureudumme siihen, millaisilla ratkaisuilla pystytään tukemaan Suomen kasvua ja vientiä liikenteen digitalisaation avulla.

Päivän aikana kuulemme asiantuntijapuheenvuoroja ja keskusteluja mm. seuraavista aiheista:

  • Uudet avautuvat markkinat – miltä liikenne liiketoimintana näyttää?
  • Miksi vienti on tärkeää Suomen kansantaloudelle ja miksi Suomen kannattaa pyrkiä liikennealan kasvuun mukaan?
  • Vientiä ja kasvua liikenteen digitalisaatiosta – miksi juuri Suomella on hyvät mahdollisuudet menestyä?
  • Digitalisaatio mullistaa liikennemarkkinat – menestys edellyttää ekosysteemistä tapaa toimia

Puhujina mm. pääjohtaja Jean-Eric Paquet, Euroopan komission Tutkimuksen ja innovoinnin pääosasto (DG RTD), kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari, kansliapäällikkö Minna Kivimäki, liikenne- ja viestintäministeriö, valtiosihteeri kansliapäällikkönä Juha Majanen, valtiovarainministeriö, toimitusjohtaja Pertti Korhonen, Fintraffic sekä liikenne- ja elinkeinopolitiikan johtava asiantuntija Päivi Wood, Keskuskauppakamari.

Päivän vetäjänä toimii toimittaja, tuottaja Baba Lybeck.

Tapahtuma on suunnattu vienti- ja tuontiyrityksille sekä kansainvälisillä markkinoilla toimivien ja sinne aikovien yritysten johdolle ja asiantuntijoille, liikenne- ja digialoilla toimivien yritysten johdolle ja asiantuntijoille, päättäjille sekä vaikuttajille.

Tapahtumaan on mahdollista osallistua paikan päällä Clarion Jätkäsaaressa tai etäyhteyden välityksellä.

Tilaisuus alkaa verkostoitumislounaalla klo 12-13 ja päättyy cocktail-tilaisuuteen n. klo 17-18.30. Tarkempi ohjelma julkaistaan elokuussa.

Kumppaniksi tapahtumaan
Oletko kiinnostunut kumppanuudesta tapahtumassa? Suuren liikennepäivän kumppanina saat näkyvyyttä, tavoitat kohderyhmän ja pääset osaksi tapahtumaa.
Ota yhteyttä tomi.makinen@chamber.fi tai anne.pakkanen@chamber.fi, räätälöidään kumppanuus teidän tarpeisiinne sopivaksi.

YHTEISTYÖSSÄ

finmobility_logo_1b.jpg (189 KB) olemme-lasna-brysselissa.jpg (12 KB) fintraffic.png (4 KB) its_finland_logo_vari.jpg (140 KB)  1.1-posti-logo-posti-orange-rgb.png (5 KB)

Lue Keskuskauppakamarin liikenne- ja elinkeinopolitiikan johtavan asiantuntijan Päivi Woodin blogista miten liikennealasta voi muodostua uusi vientikärki Suomelle. Lue lisää

Majoitus Clarion Jätkäsaaressa
Voit varata etuhintaisen majoituksen Clarion Hotelista tapahtuman yhteydessä. Käytä koodia EVENTS, niin saat 15% alennuksen päivän hinnasta. Tarjouskoodi on käytössä kaikkiin huoneluokkiin, niin kauan kuin hotellihuoneita riittää. Varaukset hotellin kotisivujen kautta tästä linkistä.


Seuraamme tapahtumiemme hiilijalanjälkeä

Keskuskauppakamarin Ilmastositoumuksen mukaisesti olemme sitoutuneet tavoittelemaan hiilineutraaliutta vuoteen 2035 mennessä. Seuraamme tapahtumiemme hiilijalanjälkeä, pyrimme vähentämään päästöjä ja kompensoimme tapahtumasta aiheutuneet päästöt. Tämän vuoksi kysymme sinulta ilmoittautumisen yhteydessä, kuinka saavut tapahtumaan. Autathan meitä tekemään hiilijalanjäljestä mahdollisimman pienen käyttämällä mahdollisuuksien mukaan julkisia liikennevälineitä.

 

Pidätämme oikeuden muutoksiin.