Suuri liikennepäivä 2022

Ajankohta ja paikka

Alkaa
15.9.2022
Päättyy
15.9.2022
Tapahtumapaikka
Scandic Grand Central + livestream
Vilhonkatu 13
00100 Helsinki

Ilmoittautuminen

Jäsenhinta
495,00 €
Normaalihinta
595,00 €
Livestream - Suuri liikennepäivä 2022
395,00 €
Virkamieshinta
235,00 €
Pakettihinta 5 osallistujalle paikan päällä
1850,00 €
Striimipaketti 5 osallistujaa
1550,00 €
Striimipaketti 10 osallistujaa
2900,00 €

Kilpailukykyä liikenteestä

Logistiikan kustannukset ovat karkaamassa käsistä. Mistä löydetään ratkaisut yritysten kasvaviin logistiikkakustannuksiin? Liikennesektorin on viherryttävä, mutta päästövähennysten hintalappu on huomioitava päätöksiä tehtäessä. Meidän on varmistettava, että logistiikan kustannukset eivät karkota yrityksiä ja investointeja Suomessa. Muutos ei kuitenkaan ole vain selviytymistä vaan uusien mahdollisuuksien hyödyntämistä. Samalla liikenteen päästöjen leikkaaminen tulee olemaan mahdollisuus suomalaisille yrityksille luoda kasvua ja vientiä. Kuinka voimme samaan aikaan luoda toimivaa kotimarkkinaa liikenteen uusille ratkaisuille ja antaa vauhtia digiliikenteen vientipotentiaalille?

Liikenteen päästöjen leikkaaminen tulee maksamaan. Suuressa liikennepäivässä tuodaan esille miten suomalaiset yritykset voivat selviytyä kilpailukykyisenä liikenteen päästöjen vähentämisestä, miten liikenteen rahoituspohja tulee muuttumaan liikenteen sähköistymisen myötä, mihin suuntaan muu Eurooppa on liikkumassa ja miltä näyttää suomalainen kilpailukyky logistiikkasektorin näkökulmasta. Osaan kustannusnousuun vaikuttavista tekijöistä voidaan vaikuttaa kansallisilla ratkaisuilla, osa puolestaan on sidoksissa laajempaan maailman tilanteeseen tai niihin liittyy vahvasti EU-tasolla tehtävät ratkaisut.

Tapahtuma on suunnattu vienti- ja tuontiyrityksille sekä kansainvälisillä markkinoilla toimivien ja sinne aikovien yritysten johdolle ja asiantuntijoille, liikenne- ja digialoilla toimivien yritysten johdolle ja asiantuntijoille, päättäjille sekä vaikuttajille.

Tilaisuuden moderaattorina toimii toimittaja, vastaava tuottaja Tapio Nurminen.

OHJELMA 

11.45–12.45 Lounas

13.00 Tilaisuuden avaus
Tapio Nurminen

Suomen kilpailukyvyn avaimet
Juho Romakkaniemi, toimitusjohtaja, Keskuskauppakamari

Minne menet logistiikan kilpailukyky
Päivi Wood, liikenne- ja elinkeinopolitiikan johtava asiantuntija, Keskuskauppakamari

Hallituksen terveiset
Timo Harakka, liikenne- ja viestintäministeri

Millainen tulevaisuus meitä odottaa
Perttu Pölönen, futuristi, tietokirjailija

Paneelikeskustelu: Yritysten kasvavat logistiikkakustannukset
Liikenteen päästöjä on vähennettävä, mutta mistä liikennemuodosta päästöjä vähennetään, mitkä ovat järkevimmät keinot ja kuinka säilytetään Suomen saavutettavuus ja kilpailukyky muuttuneessa maailmantilanteessa? On varmistettava, että logistiikan kustannukset eivät karkaa käsistä, muuten samalla karkaavat yritykset ja investoinnit Suomesta lähemmäs isoja markkina-alueita.

Keskustelijoina
Thomas Doepel, Chief Operating Officer (COO), Finnlines
Eljas Koistinen, Senior Vice President, VR Transpoint
Anssi Kujala, toimitusjohtaja, Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL ry
Fredrik Wildtgrube, Vice President, Finnair Cargo

15.00–15.30 Kahvitauko

Vientiä toimivasta kotimarkkinasta
Pertti Korhonen, toimitusjohtaja, Fintraffic

Paneelikeskustelu: Bitumia ja bittejä – liikenteen digitalisaatio, sen kasvu ja vientipotentiaali
Liikenteen viherryttäminen ja liikenteen digitalisaatio ovat valtava mahdollisuus jopa globaaleilla markkinoilla, Suomella ja suomalaisilla yrityksillä on mahdollisuus ottaa oma siivunsa tästä kasvusta. Miten Suomessa saadaan luotua toimiva kotimarkkina, josta uudenlaiset liikenteen palvelut kasvavat ja joiden avulla luodaan vientiä? Pitääkö nykyistä suuntaa muuttaa vai riittääkö se mitä jo nyt tehdään?

Keskustelijoina mm.
Marko Forsblom, toiminnanjohtaja, ITS Finland ry
Satu Orava, logistiikka-alan IoT-ratkaisujen asiantuntija, Telia Company

Tilaisuuden päätöspuheenvuoro
puhuja vahvistuu

Tilaisuuden päätteeksi cocktails noin klo 17.15 alkaen.

 

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

 

YHTEISTYÖSSÄ

fintraffic.png (4 KB) its_finland_logo_vari.jpg (140 KB) 1.1-posti-logo-posti-orange-rgb.png (5 KB)
     
vr_transpoint_4v_rgb.jpg (806 KB)    

 

Peruutusehdot: Kuluton peruutus on mahdollinen viimeistään seitsemän vuorokautta ennen seminaaripäivää. Peruutuksen tapahtuessa tämän jälkeen, veloitetaan koko seminaarin hinta. Paikan voi tarvittaessa siirtää toiselle osallistujalle. Laskutus tehdään tapahtuman jälkeen.

 

Kumppaniksi tapahtumaan

Oletko kiinnostunut kumppanuudesta tapahtumassa? Suuren liikennepäivän kumppanina saat näkyvyyttä, tavoitat kohderyhmän ja pääset osaksi tapahtumaa.
Ota yhteyttä avainasiakaspäällikkö Tomi Mäkiseen tomi.makinen@chamber.fi tai tapahtumatuottaja Anne Pakkaseen anne.pakkanen@chamber.fi, räätälöidään kumppanuus teidän tarpeisiinne sopivaksi.

Hyödynnä edulliset osallistumispaketit

Tarjoamme tilaisuuteen myös erikokoisia osallistumispaketteja. Valitse valmiista vaihtoehdoista tai pyydä tarjous: anne.pakkanen@chamber.fi.


Seuraamme tapahtumiemme hiilijalanjälkeä

Keskuskauppakamarin Ilmastositoumuksen mukaisesti olemme sitoutuneet tavoittelemaan hiilineutraaliutta vuoteen 2035 mennessä. Seuraamme tapahtumiemme hiilijalanjälkeä, pyrimme vähentämään päästöjä ja kompensoimme tapahtumasta aiheutuneet päästöt. Tämän vuoksi kysymme sinulta ilmoittautumisen yhteydessä, kuinka saavut tapahtumaan. Autathan meitä tekemään hiilijalanjäljestä mahdollisimman pienen käyttämällä mahdollisuuksien mukaan julkisia liikennevälineitä.