Kansainvälisyys ja yritykset

Kansainvälinen kauppakamariyhteistyö

Kauppakamarit ovat maailmanlaajuisesti arvostettuja elinkeinoelämän järjestöjä. Maailmassa on yli 12 000 kauppakamaria, jotka ovat kukin oman alueensa elinkeinoelämän asiantuntijoita.

Täältä löydät kansainväliset kauppakamarijärjestöt ja niiden kautta paikalliset kauppakamarit ympäri maailmaa.

Ulkomaankaupan asiakirjat

Kauppakamarit myöntävät ja vahvistavat kansainväliseen kauppaan liittyviä asiakirjoja ja dokumentteja. Näitä ovat ulkomaankaupan asiakirjat, kauppalaskujen vahvistukset ja Force Majeure -erityistodistukset sekä suositukset vientiyrityksille ja -henkilöstölle. Sivulla Asiakirjat on tarkempaa tietoa asiakirjoista.

Mallisopimukset

Kansainvälisen kauppakamarin ICC:n mallisopimukset auttavat yrityksiä laatimaan ulkomaankauppaan liittyviä sopimuksia nopeasti ja turvallisesti. ICC:n Suomen osaston internet-sivuilta löydät yrityksesi tarpeisiin sopivat mallisopimukset.

Koulutus

Kauppakamarit järjestävät monipuolista koulutusta kansainvälisiin asioihin liittyen. Seuraamalla oman kauppakamarisi koulutustarjontaa, löydät tarkempaa tietoa koulutuksista.

Välimiesmenettely

Keskuskauppakamarin välimieslautakunta auttaa kansainvälisenkin kaupan riita-asioissa. Lisää tietoa löydät välimieslautakunnan internet-sivuilta.

Verkostot

FinnCham: Globaali FinnCham-verkosto kokoaa eri puolilla maailmaa toimivat kauppayhdistykset, kauppakamarit sekä killat vahvistamaan suomalaisyritysten kansainvälistymistä ja vientiponnisteluja. Verkosto ulottuu Kiinasta Koreaan, Afrikasta Argentiinaan ja Amerikkaan.